Képek, sajtószemle

Növényeinkből

Az oldal tetejére
Ehető virágok
Büszkeségeink: az ehető virágok - 17 a felkutatott közel száz féléből

 

Rucola Díszpaprikák
Rucola - még a szedés előtt... ... a díszpaprikák pedig már a tálcákon

 

Dísz-paradicsomok az indán...Díszparadicsm
Dísz-paradicsomok a dobozokban

 

Római saláta Római saláta Római saláta
Római saláta "egyben" Lollo saláta "szétszedve"... ... és a tányéron

 

 

Mesterszakács barátaink

Az oldal tetejére
Gulner Gyula mesterszakács Buday Péter mesterszakács Fazekas Imre mesterszakács
Gulner Gyula Buday Péter tulajdonos
www.matteo.hu
Fazekas Imre - Hotel Helia

 

Juhász István mesterszakács A Hilton hotel séfjei
Juhász István A Hilton hotel séfjei

 

Varga Károly mesterszakács Lusztig Tamás mesterszakács Domján András  mesterszakács és Pillár József kutatómérnök
Varga Károly Lusztig Tamás Domján András és Pillár József

 

 

Ételköltemények

Az oldal tetejére
Gulner Gyula Sergio Viti Fazekas Imre
Gulner Gyula Sergio Viti Fazekas Imre

Juhász István Buday Péter
Juhász István Buday Péter

 

15 16
Juhász István - Hilton László György

 

17 18
Juhász István - Hilton Budai Péter

 

Varga Károly Sergio Viti
Varga Károly Sergio Viti - Trattoria Pomo D'Oro étterem
www.pomodorobudapest.com

 

Metzer László, Békéscsaba Metzer László, Békéscsaba Metzer László, Békéscsaba
Metzger László, Békéscsaba - Hargita Kisvendéglő fiatal, tehetséges szakácsa elnyerte a közönség nagydíját a szolnoki Pelikán kupán, 2010. március 21-én.
Az ehető különleges növények szentesi vállalkozásának növényei láthatóak a képeken.

 

Magunkról

Az oldal tetejére
A szentesi Pillár család kertészetében egész évben virágoznak a növények. Fotó: Tésik Attila Pillárné Katika demonstrálja: ehető a virág. Fotó: Karnok Csaba
A Pillár család kertészetében egész évben virágoznak a növények. - Fotó: Tésik Attila Pillárné Katika demonstrálja: ehető a virág. - Fotó: Karnok Csaba

 

Nem lehet elég korán kezdeni... Nemcsak szép, finom is. A növénynemesítő Pillár József és felesége. Fotó: Blahó Gabriella
Nem lehet elég korán kezdeni...
- mondhatná Móricz Klaudia.
Ifjú Pillár József, Pillár Zoárd Nimród, Móricz Enikő, és Klaudia az ehető virágokkal. - Fotó: Blahó G.

 

Télen kemény is lehet a kertész munkája... ... de a növények is meghálálják!

Télen kemény is lehet a kertész munkája... ... de a növények is meghálálják!

 

Picasa Webalbum - KATT IDE! Picasa Webalbum - KATT IDE! Picasa Webalbum - KATT IDE!

 

 

 

Pillár József fóliáiban - Picasa Webalbum, KATT a képekre - 2009.03.11.

 

Kurca-parti vallomások - Szentes, 2000 - Szerkesztette: Bodrits István

kurca-parti vallomások - Szentes, 2000Pillár József

A Békés vármegyei Kondoroson születtem 1948. május 7-én. Őseim mintegy két évszázaddal ezelőtt Bajorországból települtek a Dél-Alföldre. Édesapám Pillár József gépész volt, édesanyám Ribárszki Zsuzsanna a növénytermesztésben jeleskedett.
Három testvérem agrár- és elektronikai szakemberek. Feleségem: Triffa Katalin közgazdász, gyermekeink: József (1970) és Anita (1975). Kecskeméten kertészeti technikusi oklevelet szereztem, majd 1976-ban Gyöngyösön a Kertészeti Egyetem Kertészeti és Agronómiai Főiskolai Karán üzemmérnöki, 1986-ban Budapesten a Kertészeti Egyetemen kertészmérnöki oklevelet szereztem...

Az írás teljes szövegéhez KATT IDE! >>>

 

Videók

Az oldal tetejére

Budapesti Nagybani Piac Zrt. , Budapest, Nagykőrösi út 353. - 2010.03.26.

A szentesi Ehető különleges növények team-je a Budapesti Nagybani Piac Zrt-ben!

 

ifj. Pillár József, Kékedi Tibor igazgató, Pillár József

Bio ABC, Budapest, Múzeum krt. 19. - 2010.03.26.

A szentesi Ehető különleges növények team-je a Bio ABC-ben!

 


Vial Dente étterem, Budapest, Október 23. utca 8-10. - 2010.03.26.

A szentesi Ehető különleges növények team-je a Vial Dente étteremben!

 


Pomo D'oro étterem, Budapest, Arany János utca 9. - 2010.03.26.

A szentesi Ehető különleges növények team-je a Pomo D'oro étteremben!

 

Bal alsó sarokban: Pillár József
Jobb alsó sarokban: Gianni Annoni
Pillár József és Gianni Annoni

Tom George étterem, Budapest, Október 6. utca 8. - 2010.03.26.

A szentesi Ehető különleges növények team-je a Tom George étteremben!

 

Jobbról balra: ifj. Pillár József, Pillár József, Sergio Vito séf, De Stefani Mario étterem igazgató

Gazdakör, Duna TV - 2010.03.22.

FRISS!!!

A DUNA Televízióban 2010.03.22-én leadott kis film az Ehető Különleges Növények Teame-ről IDE KATTINTVA letölthető.

 


Agrárpercek - Fókuszban a kínai kel - N. S., S. A., Kurca TV - 2009.05.15.

A 36 perces helyszíni videoriport a kínai kel termesztéséről és felhasználásáról ad egy kis ízelítőt. A riport alanya Pillár József. Szerkesztő: Gila György.

 

 


Agrárpercek - S. A., Kurca TV - 2008.12.22.

A 16 perces helyszíni videoriport bemutatja a Pillár család vállalkozásának történetét, valamint a cég által termesztett különleges növényeket - közöttük az ehető virágokat. Szerkesztő: Gila György.

 

 

Sajtónkból

Az oldal tetejére

A kertészek, kitűnő örökséggel - R.J., Magyar Mezőgazdaság - 2014.12.17.
Kondoroson a falu legjobb kertészének tartották a Szentesen élő kertészmérnök édesanyját, és annak idején, mindenki tőle akart vetőmagot szerezni. Csoda-e, ha ilyen örökséggel felvértezve id. Pillár József maga is a növények termesztésére tette fel az életét? Hát bizony, ő és munkájában sokat segítő felesége és fia nem a tömegáruban keresik a boldogulást, hanem az ehető különleges növények előállításában. Ezáltal folyamatosan jelen vannak termékeikkel a hazai és nemzetközi protokolláris rendezvények, illetve a kulináris világversenyek asztalain.
Éppen egy köszönőlevelet olvasott a szentesi id. Pillár József, amikor a megbeszélt időpontban megérkeztem hozzájuk. Feladója Varga Károly mesterszakács volt, aki e-mailjében a szentesi kertészmérnök és családja érdemeit méltatta, és megköszönte, hogy csodálatos növényeikkel ismét hozzájárultak az általa vezetett magyar csapat sikeréhez a közelmúltban lezajlott luxemburgi kulináris világbajnokságon...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Világbajnokságra készülnek a növények - B.A., delmagyar.hu - 2014.11.17.

Pillár József zöldségeiből, ehető virágaiból is készít ételeket a magyar szakácsválogatott a november 22-én kezdődő luxemburgi gasztronómiai világbajnokságon. A szentesi család munkájának kedvez a magyar vendéglátásban tapasztalható forradalom.
Idén november 22-étől 26-áig tart Luxemburgban a Kulináris Világbajnokság. A rendezvényt négyévente tartják meg, ezúttal 54 ország szakácsai, cukrászai vesznek rajta részt: 34 nemzeti válogatott, más csapatok és egyéni indulók. Ez 1600 versenyzőt jelent – és közel 45 ezer kóstolgató látogatót. Az öt szakácsból és egy cukrászból álló nemzeti csapatnak először 105 főre kell készítenie háromfogásos nemzeti menüt – egy üvegkalitkában dolgozva...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Interjú Varga Károly mesterszakáccsal a Luxemburgi Világbajnokságról - K.T., mngsz.com - 2010.12.20.

Koktél sarkantyúkávalVarga Károly Szövetségi kapitány felelt mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapat összeállításáért és szakmai irányításáért a Luxemburgi Világbajnok-ságon. Sőt a katonai csapat szakmai munkáját is segítette, emellett még három egyéni munkával is kiállított, ami ember feletti teljesítmény. Az eredményei önmagukért beszélnek, hiszen három aranyérem mellett az egyéni kategóriában a Világbajnokság harmadik helyezését és a Világkupát is Ő nyerte el.

- ... A különleges és ehető virágok, salátafélék sokaságát köszönhetjük Pillár József kertészmérnök úrnak, aki a szentesi csodálatos kertjéből válogatta ki nekünk nagy gondossággal a legszebb, a legkülönlegesebb növényeket, ehető virágokat, fűszernövényeket, salátaféléket. A zsűri nem győzött csodálkozni a soha nem látott saláta különlegességein. Minden köszönet és hála a sok- sok olimpia és világbajnokságra és hazai versenyekre adott önzetlen támogatásáért!...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Pillár József öltözteti a világbajnok ételeket - B.D., Délmagyarország - 2010.12.22.

Koktél sarkantyúkávalKét arany- és két ezüstérmet hozott haza a magyar küldöttség a luxemburgi gasztronómiai világbajnok-ságról, és mindegyik sikerben része volt Pillár Józsefnek: az ő ehető növényeivel díszítették az ételkölteményeket. A szentesi kertészt idén itthon és külföldön is kitüntették...

A novemberben Luxemburgban rendezett gasztronómiai világbajnokságon, ahol 2400 séf versengett, az ifjúsági és a katonai válogatott ezüst-, a felnőttválogatott aranyérmet, egyéniben Varga Károly pedig világkupát nyert. Ami közös, hogy mindegyik ételkölteményt szentesi virágokkal díszítették... Pillár József 20 éves munkáját idén itthon és külföldön is elismerték. 2010-ben az olasz és a magyar szakácsszövetség is kitüntette, illetve nem kis meglepetésére a Magyar Tudományos Akadémia innovációs díját is elnyerte...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Koktél sarkantyúkával - Árvácskával az éttermekbe! Keresztény Gabriella, Szabad Föld - 2010.05.14.

Koktél sarkantyúkávalA szentesi családi vállalkozás ehető virágait sok híresség, például Putyin és Bush is megkóstolta már. Nem is gondolnánk, de nyolcvanfélét termesztenek belőle.

Pillár Józsefék termálvízzel fűtött fóliasátraiban az egzotikus virágok, saláták, fűszernövények jól megférnek a hagyományos zöldségfélékkel. Iható vízzel locsolnak, nem vegyszereznek, a levéltetű elleni egyik biológiai fegyverük a csalán. Az ehető különleges növények technológiáját és az abból készült termékek előállítását szabadalmi oltalom védi...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Egy sikeres vállalkozás: ehető virágok - Gasztronómiai örömmorzsa D.K., 168 óra - 2009.08.10.

Egy sikeres vállalkozás: ehető virágokBush, Putyin, Thatcher, Lollobrigida: mindegyi-küknek került a tányérjára Pillár József ehető virágjaiból.

A szentesi családi vállalkozás nemcsak a felső tízezer luxusfogadásain remekel, hanem a magyar átlagember egészséges táplálkozását is szívén viseli. Kertjében megfér az egzotikus virág és a kelkáposzta... Pillár József kutató kertészmérnök nem virágokkal kezdte. Harminc éve költözött a Békés megyei Kondorosról a Csongrád megyei Szentesre, ahol a dr. Szalva Péter és felesége vezette Kertészeti Kutatóintézetben dolgozott...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Szentesi ehető virágok a füredi Anna-bálon - I.P., Délmagyarország - 2009.07.24.

Szentesi ehető virágok a füredi Anna-bálonA szentesi Pillár család 21 éve termeszt ehető virágokat. Ők szállítanak a különleges növényekből a hétvégi balatonfüredi Anna-bálra is.

A szentesi Pillár család 21 éve foglalkozik olyan egzotikus virágok termesztésével, nemesítésével – jelenleg mintegy 100 fajtával –, amelyek emberi fogyasztásra is alkalmasak. A séfek, a bálok és nagyobb események rendezői körében nagy népszerűségnek örvendenek ezek a szabadalommal védett növények, különleges, ehető díszítésként szolgálnak a tányérokon....

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Ehető virágok Szentesről - Sz.Cs., Délmagyarország - 2008.12.22.

Ehető virágok SzentesrőlA szentesi Pillár József és családja közel 100 ehető virágot termeszt, amelyek immár évtizedek óta ékesítik az elegáns éttermekben és különböző fogadásokon felszolgált finomságokat. A különleges növények legutóbb a konyhaművészeti olimpián arattak nagy sikert...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>

 

 


Akik beleszülettek a kutatásba - Magyar Mezőgazdaság - 2008.08.13.

Akik beleszülettek a kutatásba Amíg a növények alapkutatásánál hosszú évek telnek el az új fajták szükségszerűségének és életképes- ségének igazolásával, addig az olyan gyakorlati kutatómunkában, mint amit a szentesi Pillár-család folytat, szinte már másnap lehet eredményről beszélni. A kutatómérnök, a felesége és a fiuk mögött azonban már ott az újabb generáció, aki biztosíthatja a folyamatosságot.

- A kutatómunkába bele kell születni! - állítja a szentesi id. Pillár József, amikor arról faggatom, ő vajon miként kapott kedvet hozzá. Mint meséli, még kis gyerekként a Viharsarokban, az édesanyja mellett szerette meg a növényeket...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Virágos tányérok, virágos terítékek - B.I., Konyhaművészet - 2006/03

Virágos tányérok, virágos terítékek Nem, még nem a kézzel festett porcelánok divatja tért vissza. Azóta, hogy a tizenkilencedik század cukrász-dáiban népszerűvé lett a kandírozott ibolya, sok virágszál hullott el (javarészt persze természetes életkörülményei között). De csupán az elmúlt néhány év során tért vissza mind sűrűbben a virág a tányérra. És nem is asztaldíszként, hanem az étel fogyasztható alkotóelemeként.

A szakácsok körében kézről kézre adják az ehető virágok hazai apostolának, Pillár József kertész- mérnöknek az elérhetőségeit...

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Versenyképes lesz a termál - B.A., Délmagyarország - 2005.12.27.

Virágos tányérok, virágos terítékekA közelmúltban írt lapunk a különleges növényeket, ehető virágokat termesztő Pillár családról. Az írás akkor nem mutatta be a munka másik oldalát: nevezetesen azt, hogy hiába van nagyon jó piaca ezeknek a növényeknek, a termálvízre vonatkozó, ez év végéig még hatályban lévő jogszabály miatt a jövedelmezőség nem olyan jó, amilyennek sokan elképzelik. A családfő, Pillár József, és ifj. Pillár József – a Különleges Növények Team helyettes vezetője – most lapunknak elmondta: örülnek a változásnak, mert sokakkal együtt egyrészt tisztességes haszonra számítanak, másrészt arra, hogy a család fiatalabb tagjainak is megélhetést nyújthasson ez a munka.

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Ehető virágokkal győztek a magyar szakácsok - B.G., Dm.. - 2005.12.27.

Virágos tányérok, virágos terítékekEhető virágok felhasználásával nyertek nemzetközi versenyt Bázelben a magyar szakácsok – a szentesi Pillár József növényei rendkívül népszerűek az elegáns éttermekben. A kék virág édes, a narancssárga erős-fűszeres, a piros citromos ízű. A fővárosi operabálon még Gina Lollobrigida is megkóstolta ezt az alföldi különlegességet.

A Távol-Keletről honosított virágok növekednek Pillárék „édenkertjében" – a szentesi föld kiváló talaj, a szélmentes időszakok és a napsütéses órák száma ezen a vidéken nagyon kedvező.

A cikk teljes szövegéhez KATT IDE! >>>


Flower power - A.M., Budapest Business Journal - 2005.08.15.

Flower powerA local outfit finds fertile - and profitable - soil to grow a business from edible and energy-giving plants.

As demand for healthy nutrition grows in Hungary, one local entrepreneur sees great potential in specially grown plants, including edible flowers. He is also eyeing the development of so-called energy plants, as crude oil prices continue to soar...

To the full text of the article CLICK HERE ! >>>